TRÄDGÅRDSDESIGN PÅ DISTANS 

Kanske finns det ingen Trädgårdsdesigner i närheten där du bor. Det ska inte hindra dig att få hjälp ändå! Eftersom det är svårt att helt utgå från platsens förutsättningar gällande växtval, så är det bra om du tar kompletterande hjälp med detta. Kankse har du lite närmare till en Trädgårdsmästare, Trädgårdsbutik eller en Plantskola som kan hjälpa dig med specifika växtval.


Ta gärna också en titt i Trädgårdsprojekt för att se exempel på tidigare projekt och leveranser.


Under Tillvalstjänster i menyn hittar du tjänster som kanske kan läggas till vid detta val av designpaket. Hittar du inte det du söker här så kontakta mig gärna och beskriv vad du behöver få hjälp med.


TRÄDGÅRDSDESIGN DISTANS

Detta material ska kännas inspirerande och ge en tydlig trädgårdsplan som ger en bra grund för planering av rumslighet i din trädgård och vissa generella materialval. Skisser på foton beskriver trädgårdsförslaget från ett par viktiga vyer och ökar förståelsen för hur det kommer att bli. Kanske kommer du att lägga ut vissa delar av själva anläggning som stenläggning eller trallbygge till någon annan som är yrkeskunnig i just det området. Detta material uppmuntras då till att användas som ett diskussionsunderlag i samarbeten med professionella anläggare.


Se nedan vad som ingår och ta gärna en titt i Trädgårdsprojekt för att se exempel på tidigare projekt och leveranser.


 

trädgårdsdesign illustrationsplan skalenlig

Illustrationsplan (skalenlig med materialförslag)

trädgårdsdesign perspektivskiss på uteplats

Idéskiss

Pris:


Tomt    <500    kvm    9.500kr 

Tomt    <1500  kvm    12.500kr

Tomt    <2500  kvm    15.500kr

Tomt    >2500  kvm    Offert


trädgårdsdesign inspirationsboard med blandade trädgårdsbilder

Inspirationsboard (med lånade bilder)

trädgårdsdesign perspektivskiss på uteplats

Idéskiss

Vad ingår och hur ser processen ut?


 • Checklista skickas till dig och era svar ger en första inblick i dina/era behov.


 • Tomtkarta Du mäter in tomtytans alla mått och placering på det som du vill bevara (träd, buskar, trädäck m.m) Du ritar och skriver in måtten på en skalenlig tomtkarta. Skala 1:200 eller 1:100 fungerar oftast bra för 'normalstora' tomter. En ungefärlig tomtkarta kan man hitta på hitta.se eller eniro.se och fungerar som en bra grund för dina mått och antec. (Bäst är om tomtytan passar in på ett A3-pappersformat, 420x297 mm).


 • Foton & Film Du tar foton och filmar din trädgård som en rundvandring genom hela trädgården.


 • Skicka filer Skalenlig tomtkarta med dina mått, foton & film på din nuvarande trädgård skickar du till mig. Filformat som pdf och jpg fungerar bra.


 • Online möte Vi reder ut frågetecken om checklistan, tomtkarta och foton/film. Du/ni beskriver vad ni gärna sparar och vad ni vill ta bort och beskriver ytterligare önskningar som ni inte fått utrymme att meddela.


 • Inspirationsboard med bilder och färgpalett som beskriver känslan i trädgårdsförslaget med växter (färg & form), sten- och trämaterial som passar arkitekturen på din bostad och nära omgivning.


 • Idéskisser 1-3st, från viktiga betraktningsvinklar i trädgården. Perspektivskisser på foton hur det ser ut nu och hur det kommer bli med de nya idéerna.


 • Skalenlig färglagd Illustrationsplan utifrån vald övergripande planlösningsidé med  rumsindelning med häckar, gångstråk, lekyta, sittplatser, fasta konstruktioner, planterings- och odlingsytor. Planen hänvisar till en ungefärlig växtplacering av träd, häckar och prydnadsbuskar.


 • Materialförslag med generella förslag på hårda material som grus, sten, metall och trä i Illustrationsplanen.


 • Hållbara råd Generella råd i punktlista för hur du kan göra hållbarare val i din trädgård och som ofta går hand i hand med kostnads- och arbetseffektiva lösningar för dig.


 • Leverans Skickas i pdf-format med motivering av designförslaget i textformat