TRÄDGÅRDSDESIGN DISTANS 

Kanske finns det ingen Trädgårdsdesigner i närheten där ni bor. Det ska inte hindra er att få hjälp ändå! Eftersom det är svårt att helt utgå från platsens förutsättningar gällande växtval, så är det bra om ni tar kompletterande hjälp med detta. Kankse har ni lite närmare till en trädgårdsmästare, trädgårdsbutik eller en plantskola som kan hjälpa er med specifika växtval.


Ta gärna också en titt i 'PROJEKT' för att se exempel på tidigare designprojekt och leveranser.


Under 'TILLVALSTJÄNSTER' i menyn hittar du tjänster som kanske kan läggas till vid detta val av designpaket. Hittar ni inte det ni söker här så KONTAKTA MIG gärna och beskriv vad ni behöver få hjälp med.


TRÄDGÅRDSDESIGN DISTANS

Detta material ska kännas inspirerande och ge en tydlig trädgårdsplan som ger en bra grund för planering av rumslighet i er trädgård och vissa generella materialval. Skisser på foton beskriver trädgårdsförslaget från ett par viktiga vyer och ökar förståelsen för hur det kommer att bli. Kanske kommer ni att lägga ut vissa delar av själva anläggning som stenläggning eller trallbygge till någon annan som är yrkeskunnig i just det området. Detta material uppmuntras då till att användas som ett diskussionsunderlag i samarbeten med professionella anläggare.

Här går det också bra att lägga till en beställning på 3d-bilder och 3d-animation.


Se nedan vad som ingår och ta gärna en titt i PROJEKT för att se exempel på tidigare designprojekt och leveranser.


 

Exempel på färlagd skalenlig illustrationsplan

Illustrationsplan (skalenlig och med materialförslag)

perspektivskiss på trädgårdsförslag ovan

Idéskiss

motivering av designförslag i text på illustrationsplan

Beskrivning av designförslag i text

Pris:


Tomt    <500    kvm    12.500kr 

Tomt    <1500  kvm    15.500kr

Tomt    <2500  kvm    18.500kr

Tomt    >2500  kvm    Offert


exempel på inspirationsboard med blandade trädgårdsbilder

Inspirationsboard (med lånade bilder)

perspektivskiss på förråd växtlighet och uteplats

Idéskiss

motivering av designförslag i text på illustrationsplan

Beskrivning av designförslag i text

Vad ingår och hur ser processen ut?


 • Checklista skickas till er och svaren ger en första inblick i dina/era behov.


 • Tomtkarta Ni mäter in tomtytans alla mått och placering på det som ni vill bevara (träd, buskar, trädäck m.m) ni ritar och skriver in måtten på en skalenlig tomtkarta. Skala 1:200 eller 1:100 fungerar oftast bra för 'normalstora' tomter. En ungefärlig tomtkarta kan man hitta på hitta.se eller eniro.se och fungerar som en bra grund för era mått och anteckningar. (Bäst är om tomtytan i skala passar in på ett A3-pappersformat, 420x297 mm).


 • Foton & Film Ni tar foton och filmar er trädgård som en rundvandring genom hela trädgården. Gärna om ni kan ta drönarfoton.


 • Skicka filer Skalenlig tomtkarta med mått, foton & film på er nuvarande trädgård skickar ni till mig. Filformat som pdf och jpg fungerar bra.


 • Online möte Vi reder ut frågetecken om checklistan, tomtkarta och foton/film. Ni beskriver vad ni gärna sparar och vad ni vill ta bort och beskriver ytterligare önskningar som ni inte fått utrymme att meddela.


Vad får ni?


 • Inspirationsboard med bilder och färgpalett som beskriver känslan i trädgårdsförslaget med växter (färg & form), sten- och trämaterial som passar arkitekturen på er bostad och nära omgivning.


 • Idéskisser 2st, från viktiga betraktningsvinklar i trädgården. Dessa är perspektivskisser på foton hur det ser ut nu och hur det kommer bli med de nya idéerna.


 • Skalenlig färglagd Illustrationsplan utifrån vald övergripande planlösningsidé med  rumsindelning med häckar, gångstråk, lekyta, sittplatser, fasta konstruktioner, planterings- och odlingsytor. Planen hänvisar till en ungefärlig växtplacering av träd, häckar och prydnadsbuskar.


 • Materialförslag med generella förslag på hårda material som grus, sten, metall och trä i Illustrationsplanen.


 • Hållbara råd Generella råd i punktlista för hur du kan göra hållbarare val i din trädgård och som ofta går hand i hand med kostnads- och arbetseffektiva lösningar för dig.


 • Leverans Skickas i pdf-format med motivering av designförslaget i textformat